Tot tranen geroerde Álvarez is gebroken na uitschakeling: 'Een bittere nasmaak'

Tot tranen geroerde Álvarez is gebroken na uitschakeling: 'Een bittere nasmaak'

01-12-2022 16:23 Laatste update: 16:13

Edson Álvarez was in alle staten na de uitschakeling van Mexico op het WK. De kwalificatie was nog heel dichtbij, maar Mexico moest uiteindelijk toch de koffers pakken. In gesprek met het Mexicaanse TUDN probeert Álvarez zijn gevoel uit te leggen.

"Dit is heel lastig om te accepteren", vertelt een zichtbaar aangeslagen Álvarez. "Het team ging er vanaf minuut één voor en we kregen ook genoeg kansen op doelpunten. Alleen is het ons uiteindelijk niet gelukt. Dat laat een bittere nasmaak achter. We moeten onze borst tegen de kogels duwen nu." Na de uitschakeling besloot de Mexicaanse bond om de coach Gerardo Martino direct te ontslaan.

Álvarez richt zich ook tot de honderden meegereisde supporters van de Mexicanen. "Ik wil me verontschuldigen tegenover alle fans. Ik wil ze echt bedanken, want het feit dat ze hierheen komen is echt ongelofelijk. Wij voelen hun steun."

Uiteindelijk denkt Álvarez dat het gelijkspel tegen Polen zijn ploeg fataal is geworden. "Een overwinning tegen Polen was voor ons een veel beter scenario geweest. Ook daar hebben we het geprobeerd, maar het mocht niet zo zijn. Deze poule was ook niet gemakkelijk voor elke ploeg."