‘Onder meer Verhaeghe en Louwagie bekennen schuld en kopen proces af’

‘Onder meer Verhaeghe en Louwagie bekennen schuld en kopen proces af’

01-12-2022 07:47 Laatste update: 08:49
142

Het Laatste Nieuws meldt dat negen clubbestuurders en één trainer in het proces ‘Propere Handen’ een deal hebben gesloten. Zij zullen een geldboete krijgen en moeten niet voor de rechtbank verschijnen.

Het parket heeft een minnelijke schikking voorgesteld en tien verdachten zijn daarop ingegaan. Voorzitter Bart Verhaeghe en manager Vincent Mannaert van Club Brugge, manager Michel Louwagie van KAA Gent, manager Matthias Leterme van KV Kortrijk, oud-bestuursleden Herbert Houben, Patrick Janssens, Herman Nijs en Filip Aerden van KRC Genk en oud-bestuurslid Paul Van der Schueren van OH Leuven zijn de namen.

Ook trainer Erwin Lemmens ging op het voorstel in. De keeperscoach werkt voor de Belgische voetbalbond en maakte zijn deal begin november al bekend. Zo kon Lemmens toch nog mee naar Qatar vertrekken. De tien verdachten bekennen nu schuld en zullen een boete krijgen die door het federaal parket wordt bepaald. De schikking wordt nu ter goedkeuring voor aan de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Antwerpen voorgelegd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie