Lewandowski 'geniet' van nederlaag: 'De eerste keer in mijn leven'

Lewandowski 'geniet' van nederlaag: 'De eerste keer in mijn leven'

30-11-2022 23:14
4

Robert Lewandowski heeft woensdagavond voor het eerst plezier gehad na een nederlaag, zo vertelt hij tegen de NOS. Met Polen verloor de superspits van Argentinië (0-2), maar toch gaat het land door naar de achtste finale van het WK.

Polen is op doelsaldo door naar de knock-outfase, doordat Mexico niet verder kwam dan een 1-2 overwinning op Saudi-Arabië. Na het Poolse feest neemt Lewandowski de tijd om de NOS in het Duits te woord te staan. "Ik kan wel zeggen dat dit de eerste keer in mijn leven is dat ik plezier kan hebben na een nederlaag."

"Dat komt ook doordat we door zijn blijven gaan, we hebben hard gewerkt. De laatste minuten waren zwaar, maar we hebben het gedaan." De spelers van Polen juichten al volop bij de aansluitingstreffer van Saudi-Arabië, terwijl de wedstrijd toen nog niet gespeeld was. "Ik had toen het gevoel gekregen dat we het wel zouden halen. Het waren nog twee of drie minuten die gespeeld moesten worden."

In de achtste finale stuit Polen op regerend wereldkampioen Frankrijk. Lewandowski heeft een duidelijke boodschap aan zijn teamgenoten voor dat duel. "Ik kan niet veel zeggen over Frankrijk, ze zijn de favorieten om het WK te winnen. Maar we moeten simpelweg genieten van die wedstrijd en plezier hebben. We moeten alles geven wat we nog hebben en dan kijken wat er gebeurt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie