Mexico toch uitgeschakeld op het WK na thriller van een slot tegen Saudi-Arabië

30-11-2022 22:01
5

Mexico is uitgeschakeld op het WK in Qatar. Het won zelf wel met 1-2 van Saudi-Arabië, maar omdat Argentinië met 0-2 won van Polen, ligt het er op doelsaldo uit.

In de laatste groepsronde kon zowel Argentinië, Polen, Mexico en Saudi-Arabië doorgaan én uitgeschakeld worden. De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op, al had Mexico de overhand. Het kreeg via Orbeling Pineda na 25 minuten een grote kans om de score te openen. Vlak voor rust liet Sultan Al Ghannam een poging onbenut.

Vrijwel gelijktijdig braken zowel Argentinië als Mexico hun wedstrijd open. Argentinië scoorde via Alexis Mac Allister, waarna Henry Martín scoorde voor Mexico. Op schitterende wijze verdubbelde Luis Chávez de score, maar het was bij lange na niet genoeg voor de Mexicanen. Ook niet toen Argentinië er 0-2 van maakte via Julián Álvarez.

Thriller
Daardoor voldeed zich een bizar scenario. Polen en Mexico hadden een identiek aantal punten en doelsaldo, waardoor het aan zou komen op het aantal gele kaarten. Dat was in het voordeel van Polen, dat er in de groepsfase minder kreeg dan Mexico. Een krankzinnig slot van de groepsfase, dat in de blessuretijd nog alle kanten op kon.

Ondertussen probeerde Polen wanhopig de rijen gesloten te houden en Mexico het bevrijdende doelpunt te maken. Die leek er vlak voor tijd te komen via Uriel Antuna, wiens feestje abrupt werd onderbreken vanwege buitenspel. De goal viel wel, maar aan de andere kant: in de vijfde minuut van de blessuretijd scoorde Saudi-Arabië, waardoor Mexico op doelsaldo uitgeschakeld is.