Argentinië plaatst zich voor volgende ronde, Polen ondanks verlies ook door

30-11-2022 21:55
3

Lionel Messi heeft zijn allerlaatste WK-wedstrijd nog niet gespeeld, terwijl Polen ook op miraculeuze wijze door is. Argentinië won dinsdagavond overtuigend van Polen (0-2), wat voor beide landen genoeg bleek.

Voor de wedstrijd wisten Polen en Argentinië wat het moest doen: een overwinning was voor Argentinië genoeg, voor Polen volstond een gelijkspel voor een plekje in de achtste finales. Vanaf de eerste minuut was het elftal van Lionel Scaloni dominant, al groeide het nog verder in de wedstrijd.

Polen hoopte de rust met een 0-0 stand te halen, maar op slag van rust kreeg Argentinië een goedkope penalty van Danny Makkelie. Messi, op wie de overtreding werd begaan, ging zelf achter de bal staan, maar miste: Wojciech Szczęsny wist zich weer te onderscheiden bij Polen. Daardoor stond de brilstand toch nog op het bord na de eerste helft. In het tweede bedrijf was het echter snel raak. Alexis Mac Allister schoot de bal via de paal achter uitblinker Szczęsny.

Argentinië heer en meester
Daarna werd Argentinië nog sterker. Szczęsny moest weer een aantal keer handelend optreden, maar op een gekrulde uithaal van Julian Àlvarez had de keeper geen antwoord: 0-2. Ondanks de achterstand bleef Polen virtueel op de tweede plek staan. In alles stonden de Europeanen gelijk met Mexico in de poule, behalve met gele kaarten. Argentinië kreeg in de slotfase nog meer dan genoeg kansen om Polen alsnog uit het toernooi te schieten, maar dat deed de Copa América-winnaar niet.

Het treffen tussen Polen en Argentinië eindigde daardoor in 0-2, terwijl Saudi-Arabië-Mexico in 1-2 dezelfde uitslag eindigde. Polen kan daardoor opgelucht ademhalen: het schakelt Mexico op van doelsaldo uit en gaat naar de volgende ronde. Het leek even aan te komen op gele kaarten, maar dat scenario kwam niet uit. In de achtste finale spelen Robert Lewandowski en consorten tegen Frankrijk, Argentinië neemt het op tegen Australië.