Aantreden Lukaku blijft onzeker, Martinez hoopt van wel: Zeer direct spelen

Aantreden Lukaku blijft "onzeker", Martinez hoopt van wel: "Zeer direct spelen"

30-11-2022 14:00 Laatste update: 14:06
8

Naar aanleiding van de vele kritische geluiden over de tanende Rode Duivels was Roberto Martinez messcherp voor de media op zijn persconferentie. In de schaduw van die discussie vormde echter ook Romelu Lukaku een belangrijk gespreksonderwerp. Geraakt de recordschutter nu (voldoende) fit voor de allesbepalende confrontatie met Kroatië of niet? Het blijft koffiedik kijken.

Wie gehoopt had dat Martinez de deelname van Lukaku zou bevestigen, kwam bedrogen uit na zijn babbel. Of er een basisplaats in zit, wilde of kon de bondscoach nog niet zeggen. "Dat is nog onzeker", hield hij de kelk in het midden. Hoe dan ook lijkt het onmogelijk dat Lukaku een volledige wedstrijd zou kunnen afwerken, gezien het vele blessureleed dat hij de laatste maanden al moest overwinnen.

Dat neemt niet weg dat Big Rom een stevige kwaliteitsinjectie zou kunnen toevoegen aan deze Rode Duivels. "Lukaku is een belangrijke speler in onze ploeg, zeker in de zone van de waarheid", beseft Martinez. Ook daarbuiten is hij echter van goudwaarde, meer dan pakweg Michy Batshuayi. "Als hij in de spits staat, kunnen we als ploeg zeer direct voetbal spelen."

Tot slot ziet Martinez ook een mentale factor waardoor een optreden van Lukaku positieve effecten kan hebben. "Daarnaast is hij ook een leidersfiguur in onze ploeg", besloot de Spanjaard zijn lofrede. Benieuwd of de aanvaller donderdag aan de aftrap verschijnt, slechts kan invallen of gewoon helemaal niet in actie komt.