Vormer vergelijkt België met Nederland: 'Wat wij met Club Brugge wél doen'

Vormer vergelijkt België met Nederland: 'Wat wij met Club Brugge wél doen'

30-11-2022 12:47
19

Ruud Vormer, die in 2018 vier interlands speelde, is niet onder de indruk van het Nederlands elftal. Louis van Gaal heeft volgens hem dezelfde problemen als Roberto Martinez, de bondscoach van België.

Vormer heeft nog amper genoten van zijn land op het WK. "Ik schat Nederland momenteel hoger in dan België, maar beide ploegen vertonen wel gelijkaardige problemen", laat de middenvelder van Club Brugge optekenen door Het Nieuwsblad. "De opbouw die te traag gaat, te weinig diepgang, te veel door het midden."

Cody Gakpo maakt echter het verschil voor Oranje. "Die jongen heeft snelheid, voetballend vermogen, is sterk. En het zit hem momenteel ook in alles mee. Drie goals op een WK, dan val je op. PSV gaat die straks voor wat miljoentjes verkopen."

"Wat ik mis in het systeem van Louis van Gaal is wat wij met Club Brugge soms wél doen", gaat Vormer verder. "Dat je jongens met een individuele actie als wingback gebruikt. Daley Blind heeft dat niet, Denzel Dumfries niet. Hard lopen kan hij, een actie heeft ie niet. Malacia kan daar spelen, die is aanvallend sterker."

'Alles' gaat nu door het midden, constateert de 34-jarige middenvelder. "Via Frenkie de Jong. Als je Frenkie een beetje uit de wedstrijd houdt, heeft Nederland al een probleem. Want het is niet dat die andere jongens op het middenveld - Klaassen, De Roon, Koopmeiners - het verschil gaan maken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie