Wilmots over situatie Rode Duivels: “Dat wijst dus toch op een beetje onrust”

Wilmots over situatie Rode Duivels: “Dat wijst dus toch op een beetje onrust”

30-11-2022 11:47
12

Marc Wilmots kende als speler op het WK van 2002 ook veel onrust na twee gelijke spelen in de groepsfase en de spelers hielden toen een media-boycot. Uiteindelijk werd kwalificatie voor de volgende ronde toch nog gehaald.

In de volgende ronde was latere wereldkampioen Brazilië te sterk. Wilmots spreekt over de huidige situatie van de Rode Duivels. “Ze hebben het nu goed opgelost door Thibaut Courtois en Eden Hazard te laten opdraven – beter leiders sturen dan jonge gasten die van niks weten. Maar ik was wel heel verbaasd door het feit dat ze drie keer veranderd zijn van sprekers. Toen ik bondscoach was, gaf ik twee namen door en dan veranderde ik niet meer van gedacht. Dat wijst dus toch op een beetje onrust.”

Volgens Willmots zijn er zaken die niet hadden mogen voorvallen. “Ik heb deze groep gebouwd en geleerd om respect te hebben voor anderen. Om geen kritiek op elkaar te uiten ook. Wat Kevin De Bruyne deed, was dus niet goed. Als hij iets aan te merken heeft op de ploeg, moet hij dat binnenskamers houden. Aan ruzie op het veld of uitspraken in de media heeft niemand iets.”

“Ik hoop dat het niet tot zware spanningen heeft geleid, want dat zou jammer zijn. Ik zou zeggen: Blijf samen, jongens. Probeer die barstjes samen te herstellen. Dat was altijd al onze sterkte. En weet: als we straks winnen, is alles vergeten en kan het nog een heel mooi WK worden”, citeert Het Nieuwsblad de voormalige bondscoach.