'Pas op 16 december uitsluitsel over Charleroi – KV Mechelen'

'Pas op 16 december uitsluitsel over Charleroi – KV Mechelen'

30-11-2022 09:14
8

Wie momenteel naar de stand kijkt, ziet dat Charleroi – KV Mechelen nog maar 16 duels op de teller hebben staan. Hun onderlinge duel werd immers gestaakt. Pas op 16 december wordt er beslist wat de uitslag van die match zal worden.

Op 12 november ging het tijdens Charleroi – Mechelen mis. Tijdens de match van speeldag 17 lieten de fans van Charleroi hun ongenoegen blijven. Toen de de fans voor een derde keer uitpakten met vuurwerk, werd de match definitief gestaakt in minuut 67. Charleroi stond toen 1-0 voor.

De Pro League legde Charleroi al een boete van 50.000 euro op voor het gedrag van de fans. Sporza weet dat de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal op 16 december zich ook zal buigen over de zaak. Charleroi dreigt de match te verliezen met een forfaitnederlaag. Daarnaast is het ook niet uitgesloten dat de Zebra's nog een extra boete moeten betalen. Ook een match of meerdere duels zonder fans zijn een optie.

Indien Mechelen er drie punten bijkrijgt, springt het over Charleroi in de stand. Mechelen staat voorlopig 13e met 18 punten. Charleroi staat met een punt één plaats hoger. Een zege voor Mechelen zou slecht nieuws betekenen voor Eupen, Zulte Waregem, Kortrijk en Seraing. Die vier clubs zien immers een concurrent in de degradatiestrijd extra punten krijgen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie