'Basisplaats voor Lukaku is een optie, maar met een kanttekening'

'Basisplaats voor Lukaku is een optie, maar met een kanttekening'

30-11-2022 08:00
41

De Rode Duivels nemen het donderdag op tegen Kroatië. De laatste groepsmatch op het WK moet gewonnen worden anders is het toernooi voor de Belgen afgelopen. Romelu Lukaku lijkt klaar voor de strijd. Helaas is er ook een maar. 

Lukaku was de voorbije weken op de sukkel, maar de spits van Inter zette alles op alles om toch speelklaar te geraken voor het WK. Tijdens de openingsmatch tegen Canada zat Lukaku 90 minuten langs de kant. Tegen Marokko viel de aanvaller 9 minuten voor het einde in. Nu lijkt hij klaar voor een basisplaats tegen Kroatië.

Dinsdag trainde Lukaku mee met de groep. Volgens Het Laatste Nieuws ondervond de aanvaller geen hinder van zijn korte invalbeurt. Dat zou kunnen betekenen dat Lukaku donderdag in de basis kan starten ten kosten van Michy Batshuayi.

Bij deze optie is er wel een kanttekening. Met zijn huidige medische status lijkt het haast onmogelijk dat Lukaku de volle 90 minuten kan spelen. Dat deed hij dit seizoen nog maar 1 keer op de openingsspeeldag van de Serie A. Roberto Martinez moet dus kiezen. Gokken dat Lukaku de match snel beslist of hem inbrengen als het echt moet.