Tranen bij Ecuador, euforie bij Senegal: The Lions winnen met 2-1 en stoten door

29-11-2022 18:05
12

Senegal is het land uit Groep A dat samen met Nederland naar de knock-outfase van het WK gaat. De Afrikanen hebben de tweede plek gegrepen ten koste van Ecuador, na een bijzonder spannend duel. Isaïla Sarr, Moises Caicedo (ex-Beerschot) en Kalidou Koulibaly (ex-KRC Genk) scoorden de doelpunten. Angelo Preciado (KRC-Genk) werd vijf minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Bij rust leek de brilstand nog op het scorebord te staan, tot Senegal nog een late penalty kreeg. Ismaïla Sarr bleef koeltjes vanaf elf meter en zette zijn land op voorsprong. In de tweede helft ging Ecuador nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker: een remise was voor de Zuid-Amerikanen namelijk genoeg om samen met Oranje door te gaan. De gelijkmaker viel ook, uit een corner die Moisés Caicedo binnenwerkte.

Ecuador kon echter niet lang genieten van zijn voorsprong. Enkele minuten later maakte aanvoerder Kalidou Koulibaly van dichtbij namelijk weer de 2-1, waardoor Senegal virtueel door was. Ecuador koos daarna opnieuw voor de aanval, maar deze keer leverde dat niets op. Het bleef 2-1.

Senegal gaat daardoor met zes punten naar de achtste finales van het WK, achter nummer één Oranje. De Afrikanen spelen hun volgende duel tegen de nummer één uit Groep B. Die positie wordt momenteel bezet door Engeland.