Hoedt en Esposito niet mee op stage met Anderlecht, 16-jarige Butera wel

Hoedt en Esposito niet mee op stage met Anderlecht, 16-jarige Butera wel

29-11-2022 17:29
11

Wat voor de WK-break al duidelijk leek, werd dinsdag nogmaals bevestigd. Voor Sebastiano Esposito en Wesley Hoedt is het verhaal over bij RSC Anderlecht. Het duo gaat in tegenstelling tot Ethan Butera niet mee op stage met paars-wit.

Anderlecht mist met Jan Vertonghen, Zeno Debast en Moussa N'Diaye nog enkele internationals. De namen van Esposito en Hoedt staan niet op de stage-lijst die Anderlecht bekendmaakte. Het duo maakte zich vlak voor de WK-break onmogelijk en mogen paars-wit verlaten. Jonkies Ethan Butera, een 16-jarige centrale verdediger en Timon Vanhoutte, een 18-jarige doelman, stappen wel mee op het vliegtuig. 

Anderlecht beschikt nog niet over een nieuwe hoofdtrainer. Voorlopig zal Robin Veldman dus nog voor de groep staan bij paars-wit. 

Woensdag vliegt Anderlecht naar Kreta. Paars-wit zal tot 7 december verblijven in Griekenland. Anderlecht zal trainen in het Vardinogianis Center van OFI Kreta. Anderlecht speelt de komende dagen ook twee oefenmatchen. De tegenstanders van dienst zijn OFI Kreta (3/12) en Panetolikos (6/12). De matchen gaan door in het Theodoros Vardinoyannisstadion. De match tegen het Schotse Motherwell FC gaat niet door.

De selectie van Anderlecht: Ishaq Abdulrazaq, Anouar Ait El Hadj, Francis Amuzu, Nilson Angulo, Kristian Arnstad, Majeed Ashimeru, Ethan Butera, Colin Coosemans, Hannes Delcroix, Amadou Diawara, Julien Duranville, Fábio Silva, Marco Kana, Théo Leoni, Amir Murillo, Lucas Lissens, Benito Raman, Lior Refaelov, Noah Sadiki, Mario Stroeykens, Adrien Trebel, Hendrik Van Crombrugge, Timon Vanhoutte, Bart Verbruggen, Yari Verschaeren