Antony claimt: gezondheidsklachten door airconditioning in WK-stadions

Antony claimt: gezondheidsklachten door airconditioning in WK-stadions

29-11-2022 16:46
2

Meerdere spelers op het WK lijken last te hebben van de airconditioning in de stadions. Frenkie de Jong had in de aanloop naar het laatste groepsduel met Qatar last van keelpijn en ook Antony heeft gezondheidsklachten.

Antony speelde dinsdag de laatste twintig minuten in de tweede groepswedstrijd van Brazilië tegen Zwitserland (1-0). In de aanloop naar het gewonnen duel kon hij een aantal dagen niet of op halve kracht trainen, omdat de aanvaller van Manchester United zich niet lekker voelde. De oorzaak, vermoedt Antony: de airconditioning die de temperatuur in de stadions kunstmatig laag houdt.

"Het was een beetje moeilijk", vertelt Antony in de Braziliaanse media. "Ik heb me uiteindelijk een paar dagen slecht gevoeld en dat maakte het allemaal ingewikkeld. Maar ik herstel goed en voel me weer honderd procent. Het was meer een beetje keelpijn. Hoe dat kwam? Door de airconditioning. Niet alleen ik had er last van. Meerdere jongens waren aan het hoesten en hadden last van hun keel. Ziek worden tijdens een WK is niet fijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie