Genk-trainer: Voor dertig miljoen euro had ik zeven De Ketelaeres gevonden

Genk-trainer: "Voor dertig miljoen euro had ik zeven De Ketelaeres gevonden"

29-11-2022 12:45
80

KRC Genk heeft één van de beste jeugdopleidingen in ons land en ziet op het WK ook heel wat ex-spelers die op het toernooi momenteel actief zijn. Tot groot jolijt van trainer Michel Ribeiro, die ook ziet dat de concurrentie flink wat minder ex-spelers op het actief heeft rondlopen.

Ribeiro is momenteel trainer bij KRC Genk en is al meerdere jaren actief bij de Limburgers. Zo hielp hij onder mee mee aan de groep van spelers zoals Kevin De Bruyne, Leandro Trossard en Sergej Milinkovic-Savic.

"Er zijn zoveel jongens in het Belgische team die 'mijn kids' zijn", glundert Ribeiro bij The Athletic. "Ik heb ook niet maar één jaar met hen gewerkt, maar verschillende. Het is fantastisch om spelers zoals De Bruyne, Trossard en Courtois te zien", geeft hij aan.

Genk zag de voorbije jaren flink wat talenten doorbreken bij de club. Maar de concurrentie wordt steeds groter op het gebied van jeugdopleiding. Zo probeert onder andere Club Brugge grote stappen te zetten. "Club Brugge heeft goed werk verricht in België, maar niet op de manier dat wij het doen. Zij spenderen heel veel geld en kopen spelers. Dat doen wij niet", aldus Ribeiro.

CDK
Die flinke investeringen in de jeugdopleiding heeft ook resultaten opgeleverd bij Club Brugge. Het zag zo onder andere Rode Duivel Charles De Ketelaere (die zijn hele jeugdopleiding bij Club Brugge doorliep, red.) doorbreken en uiteindelijk verkocht worden aan AC Milan. Toch is Ribeiro kritisch.

"Iedereen was zo onder de indruk van hem, maar dertig miljoen euro? (de prijs die AC Milan betaalde, red.). Daar zou ik zeven De Ketelaeres voor hebben gevonden. Hij is een goede speler, maar zet hem niet in dezelfde rangorde als De Bruyne. Hij komt zelfs niet in zijn buurt", besluit Ribeiro.