Vermoedelijke opstelling Nederland: Janssen (Antwerp) keert terug in de basis

Vermoedelijke opstelling Nederland: Janssen (Antwerp) keert terug in de basis

29-11-2022 10:45
8

De vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal voor het laatste groepsduel met Qatar is bekend. Volgens het Algemeen Dagblad keert Vincent Janssen van Royal Antwerp FC terug in de basis bij het elftal van Louis Van Gaal.

Het AD stelt dat  Davy Klaassen en Steven Bergwijn worden vervangen door Vincent Janssen en Cody Gakpo. Laatstgenoemde verhuist daardoor weer terug naar de nummer 10-positie. Tijdens het openingsduel met Senegal opereerde hij ook vanaf die plek. Janssen vormt een spitsenduo met Memphis Depay, zoals bondscoach Louis van Gaal maandag tijdens de persconferentie al liet doorschemeren.

Kooppmeiners, die tegen Ecuador een slordige indruk maakte, wordt vervangen door De Roon. In de opstelling is geen plek voor Xavi Simons, die de afgelopen dagen nadrukkelijk in verband werd gebracht met een basisplek. De wedstrijd tegen gastland Qatar begint dinsdag om 16.00 uur. Tegelijkertijd wordt het duel tussen Senegal en Equador gespeeld.

De vermoedelijke opstelling: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Roon, De Jong; Gakpo, Memphis, Janssen.