Van Gaal bevestigt: Memphis krijgt de voorkeur op Janssen bij Nederland

Van Gaal bevestigt: Memphis krijgt de voorkeur op Janssen bij Nederland

28-11-2022 20:30

Memphis Depay staat tegen Qatar in de basis, bevestigt Louis van Gaal. De bondscoach liet op het persmoment nog in het midden of de Oranje-aanvaller dinsdagmiddag gaat starten, maar maakt in gesprek met de NOS aan die twijfel een einde. Vincent Janssen van Royal Antwerp FC start dus opnieuw op de bank. 

Memphis kampte in aanloop naar het WK met een blessure en wordt rustig gebracht door Van Gaal. Tegen Senegal (0-2) deed hij een halfuur mee, terwijl hij tegen Ecuador (1-1) de gehele tweede helft binnen de lijnen stond. Dinsdagmiddag zal Memphis zestig minuten spelen. "En dan kun je op je vingers natellen dat hij gaat beginnen", zegt Van Gaal.

Van Gaal laat niet los wie door de basisplaats van Memphis op de bank begint. Het ligt in de lijn der verwachting dat Steven Bergwijn of Davy Klaassen geslachtofferd wordt. Op de persconferentie van maandag benadrukte de bondscoach nogmaals hoe voorzichtig hij met de FC Barcelona-aanvaller is. "Wij doen er alles aan om hem zo goed mogelijk naar de volgende wedstrijden te brengen. Nu is het de groepsfase, straks is iedere wedstrijd belangrijk. Want dan gaat het om het 'echie'."

Oranje trapt dinsdag 16.00 uur af tegen Qatar. Het Nederlands elftal heeft aan een punt genoeg om de achtste finales te bereiken.