Heb jij nog vertrouwen in de Rode Duivels op het WK? Deel je mening

Heb jij nog vertrouwen in de Rode Duivels op het WK? Deel je mening

28-11-2022 19:47 Laatste update: 28-11-2022 19:47
70

Donderdag is het alles of niets voor de Rode Duivels op het WK in Qatar. Winst tegen Kroatië levert een plaats op in de volgende ronde. Bij een ander resultaat mogen de tickets richting België geboekt worden. Gelooft de VoetbalPrimeur.be-lezer nog in Roberto Martinez en zijn troepen? 

Het WK in Qatar is voorlopig nog niet het WK van de Belgen en dan drukken we ons nog zacht uit. Tegen Canada sleepten de Rode Duivels nog een nipte 1-0 zege uit de brand, maar op speeldag twee van de groepsfase ging het helemaal fout. België verloor met 2-0 van Marokko en staat daardoor met nog één wedstrijd in de groepsfase te gaan op de derde plaats in groep F. Enkel de eerste twee gaan door naar de volgende ronde.

Stand groep F
01. Kroatië – 4 punten
02. Marokko – 4 punten
03. BELGIË – 3 punten
04. Canada – 0 punten

Het voetbal tegen Canada en Marokko liet de wensen over, maar er is ook goed nieuws. We kunnen de klassieker der Belgische klassiekers weer van stal halen: mathematisch kan het nog. Donderdag staat immers het duel tegen Kroatië op het programma. Het zijn de nummers twee en drie van het vorige WK tegen elkaar. Bij winst plaatst België zich voor de volgende ronde. Geloof jij er nog in? Laat het weten in de comments.

Naar huis, tweede plaats of groepswinnaar
Verliezen de Belgen of spelen ze gelijk tegen Kroatië, dan moeten ze afscheid nemen van Qatar. Bij winst tegen de Kroaten nemen de Rode Duivels het in de volgende ronde op tegen een ploeg uit groep E.

Stand groep E
01. Spanje - 4 punten
02. Japen - 3 punten
03. Costa Rica - 3 punten
01. Duitsland - 1 punt 

De groepswinnaar van groep F neemt het op tegen de nummer twee van groep E. De groepswinnaar van groep E speelt dan weer tegen de nummer twee van groep F. België wordt groepswinnaar van groep F als het zelf wint van Kroatië en Marokko met de punten morst tegen Marokko. Op de slotspeeldag van groep E nemen de Duitsers het op tegen Costa Rica en staat er ook nog Japan – Spanje op het programma.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie