Van Gaal looft Janssen, maar Antwerp-spits keert niet terug in de basis

Van Gaal looft Janssen, maar Antwerp-spits keert niet terug in de basis

28-11-2022 17:31

Nederland wil zich dinsdag plaatsen voor de volgende ronde van WK. Dat moet gebeuren tegen gastland Qatar. In die match moet Vincent Janssen niet hopen op een basisplaats. Toch is bondscoach Louis van Gaal erg lovend over de aanvaller van Royal Antwerp FC.

Onze buren begonnen gehavend aan het WK. Ze moesten het immers stellen zonder Memphis Depay. Door de afwezigheid van de Barcelona-aanvaller kreeg Janssen op de openingsspeeldag tegen Senegal zijn kans. Janssen mocht uiteindelijk 62 minuten blijven staan, maar scoorde niet in de 2-0 zege van Nederland.

Tegen Ecuador (1-1) bleef Janssen de volledige match op de bank. Van Gaal was maandag evenwel lovend tijdens een persconferentie over de man die dit seizoen in de Jupiler Pro League negen keer scoorde. De Nederlandse bondscoach omschreef Janssen als een echte teamplayer. "In alle teamfuncties speelt hij op een hoog niveau. Daarom heb ik hem geselecteerd. Bij Antwerp heeft hij ook veel gescoord. Dat is ook op een redelijk hoog niveau."

Ook bij Oranje doet Janssen het volgens Van Gaal goed. Toch zal de Antwerp-spits weer op de bank beginnen. Memphis is immers weer fit voor de strijd. "Bij mij voldoet Janssen ook in alle teamfuncties. Ik heb een keuze uit meerdere spitsen. Hij is in het team gekomen, omdat Memphis niet kon spelen. Dat is zijn rol. Hij kan in een elftal komen als een speler geblesseerd raakt. Dat heeft hij gedaan zoals hij dat kan. Ik ben heel tevreden over Vincent."