Invaller Odoi ziet Ghana spektakelmatch winnen van Zuid-Korea

28-11-2022 16:02

Ghana won met 3-2 van Zuid-Korea in een spektakelrijke wedstrijden. Denis Odoi van Club Brugge kwam de tweede helft op het veld.

De 11.00 uur-wedstrijd tussen Kameroen en Servië (3-3) leverde veel spektakel op en het voetbalfeest werd in de middag vrolijk doorgetrokken door Ghana en Zuid-Korea. In de 24ste minuut kwamen de Afrikanen op voorsprong: verdediger Mohammed Salisu opende de score na een goede vrije trap van Jordan Ayew.

Tien minuten later was het opnieuw raak. Dit keer was het Kudus die voor dolle vreugde zorgde bij de Ghanezen. De aanvaller kopte van dichtbij raak na een perfecte voorzet van opnieuw Ayew. Kort voor rust dacht Arsenal-middenvelder Thomas Partey zelfs voor de 3-0 te kunnen zorgen, maar dat bleef Zuid-Korea bespaard.

Heung-Min Son, de absolute sterspeler van de Koreanen, kreeg geen centimeter ruimte van Ghana, waardoor het van andere spelers moest komen in de tweede helft. Gue-Sung Jo had dat begrepen. Met twee goals in een tijdsbestek van drie minuten tekende hij voor de 2-1 én 2-2.

Ghana zette vervolgens nog één keer aan en prompt was het voor de derde keer raak. Kudus zette de Afrikanen weer op voorsprong met zijn tweede treffer van de middag. In de slotfase hield het vechtende Ghana relatief eenvoudig stand. Portugal en Uruguay zijn de andere landen in Groep H en spelen om 20.00 uur hun tweede wedstrijd in Qatar.