Onana (Kameroen) kan er niet meer tegen en verlaat WK: 'Ik vroeg nog te wachten'

Onana (Kameroen) kan er niet meer tegen en verlaat WK: 'Ik vroeg nog te wachten'

28-11-2022 19:31

De kans dat hij terugkeert is klein, maar Andre Onana heeft mogelijk niet zijn laatste wedstrijd gekeept op het WK. Rigobert Song, bondscoach van Kameroen, houdt na het spectaculaire gelijkspel tegen Servië (3-3) de deur op een kier.

Onana besloot het WK-kamp van Kameroen te verlaten na een hoogoplopende discussie met Song. Onder meer het verzoek om sneller voor de lange bal te kiezen, schoot in het verkeerde keelgat bij de doelman van Internazionale. Song sluit desondanks niet uit dat Onana nog terugkeert.

"We zijn hier bezig aan een zwaar toernooi en ik weet wat ik als bondscoach moet doen: het team staat boven het individu", licht Song de Onana-klucht toe. "We strijden met 26 spelers op dit WK en samen moeten we discipline en respect tonen. Je moet je houden aan de afspraken, dat geldt voor iedereen."

De bondscoach van Kameroen bevestigt dat Onana is vertrokken na zijn disciplinaire straf. "Ik vroeg hem nog te wachten, om te zien of hij nog kon terugkeren. Hij moet zich aan de regels houden. Als hij dat doet, kan hij wellicht nog terugkeren. Hij wilde weg, dat hebben we geaccepteerd. Ik neem de verantwoordelijkheid voor deze beslissing op me."

De vervanger van Onana, David Epassy, ging niet vrijuit in de tweede groepswedstrijd van Kameroen, maar door een knappe comeback in de tweede helft hielden de Ontembare Leeuwen toch een punt over aan het treffen met Servië. Song: "Ik heb de spelers een compliment gegeven."