Martinez over spanningen bij Rode Duivels: Een groep winnaars

Martinez over spanningen bij Rode Duivels: "Een groep winnaars"

28-11-2022 14:45 Laatste update: 16:01
38

De Rode Duivels zitten in een moeilijke situatie op het WK in Qatar. Er moet op de laatste speeldag van de groepsfase gewonnen wordne van Kroatië. De spanningen lopen hoog op.

Ook in de spelersgroep van de Rode Duivels. De reacties na de nederlaag tegen Marokko waren veelzeggend, dat ziet ook bondscoach Roberto Martinez. “Het is normaal dat er spanningen zijn. Dat gaat automatisch. De spelers evolueren al heel lang samen. Het is net als in een gezin. Als je geen spanning of onenigheid hebt, heb je geen emoties”, citeert Het Nieuwsblad.

Er werd veel met de vinger gewezen. “Dat is logisch. Zo gaat dat met een groep winnaars, met grote persoonlijkheden. Ze zitten in de kleedkamer van de grootste clubs ter wereld. Ook daar heerst er spanning na een nederlaag. Daarom kan ik de reacties begrijpen. We hebben een klap gekregen. Ik heb geen enkele speler de kleedkamer zien binnenkomen die geen dreun had gekregen.”

Toch wil Martinez niets van verdeeldheid in de selectie weten. “Er is niets veranderd in de kleedkamer hoor. De neuzen staan nog altijd in dezelfde richting.”