Thriller in Groep G: spektakelstuk tussen Kameroen en Servië onbeslist

28-11-2022 13:01
2

Kameroen en Servië hebben maandagochtend misschien wel de mooiste wedstrijd van het WK tot dusver gespeeld. Servië leek er eenvoudig met de winst van door te gaan, maar niets bleek minder waar. De Ontembare Leeuwen kwamen op geweldige wijze langszij: 3-3.

Bij Kameroen ontbrak doelman Andre Onana, die intussen het trainingskamp voor de rest van het toernooi heeft verlaten, om disciplinaire redenen. Binnen tien minuten was Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht) al twee keer dicht bij de openingstreffer. Waar zijn eerste inzet over ging, belandde zijn tweede poging op de paal.

Na een halfuur spelen pakte Kameroen de leiding. Jean-Charles Castelletto werd na een hoekschop compleet vrijgelaten en kon de bal bij de tweede paal binnenlopen. In de laatste minuten voor rust deden zich bizarre taferelen voor in het Al Janoub Stadion. Strahinja Pavlovic - na een panklare assist van Tadic - en Sergej Milinkovic-Savic brachten Servië in de blessuretijd van het eerste bedrijf aan de leiding.

Acht minuten na rust leek Mitrovic de Serviërs na een schitterende teamgoal in veilige haven te brengen. Kameroen-bondscoach Rigobert Song greep in en bracht Vincent Aboubakar in. Het bleek een gouden wissel. De spits van Al-Nassr bracht de Afrikanen met een schitterende boogbal terug in de wedstrijd, waarna Eric Choupo-Moting een minuut later op aangeven van Aboubakar voor de gelijkmaker zorgde.

In de slotfase bleven beide ploegen mogelijkheden krijgen, al viel de winnende treffer niet meer. Beide landen schieten weinig op met de remise. Brazilië en Zwitserland, die het later op de maandag tegen elkaar opnemen, staan met drie punten op plek één en twee in Groep G. Kameroen en Servië hebben beiden één punt na twee duels.