Ceulemans wil twee wissels bij België: Tegenstand is bang voor hem

Ceulemans wil twee wissels bij België: "Tegenstand is bang voor hem"

28-11-2022 12:44
40

De Rode Duivels moeten donderdag uit hun pijp komen tegen Kroatië. Jan Ceulemans hoopt alvast dat bondscoach Roberto Martinez zowel Romelu Lukaku als Leandro Trossard laat starten. 

"Ik zou sowieso riskeren om Romelu Lukaku te zetten", aldus Ceulemans bij Het Nieuwsblad. "In zijn korte invalbeurt tegen Marokko kon hij niet veel verwezenlijken, maar de omstandigheden waren moeilijk. Ook al is Romelu nog geen honderd procent, tegenstanders hebben schrik van hem en hij weegt op een verdediging."

Verder moet ook Trossard de meubelen redden. "Hij is dribbelvaardig, het swingt bij hem, en laat het ons nu net ontbreken aan spelers die een actie kunnen maken. Voorts is het nu aan de grote spelers om op te staan, zoals dat destijds in Mexico ook gebeurde. Ik kijk dan in eerste instantie naar Kevin De Bruyne. Hij moet nu de kar trekken. Het verwonderde mij dat hij tegen Canada en Marokko niet zijn gebruikelijke niveau haalde."

Ceulemans speelde zelf drie WK's met de Rode Duivels, waarin hij telkens de tweede ronde haalde. In 1986 haalde België zelfs de halve finales.