Ik had de nationale ploeg niet mogen verlaten voor Club Brugge

"Ik had de nationale ploeg niet mogen verlaten voor Club Brugge"

28-11-2022 11:29
13

Georges Leekens (73) is inmiddels trainer op rust. In De Morgen blikt de ex-bondscoach nog eens terug op zijn carrière. Zijn tweede passage bij Club Brugge was daarin een zwarte periode. 

In 2012 verliet Leekens de Rode Duivels om trainer van Club Brugge te worden. "Spijt heb ik van niets, maar ik had in 2012 de nationale ploeg niet mogen verlaten om opnieuw trainer van Club Brugge te worden", aldus Leekens. "Daar werd toen over geschreven dat ik het voor het geld deed, wat niet klopte. In het leven gaat het om andere waarden."

Kennelijk trok voorzitter Bart Verhaeghe hem over de streep. "Ik had het gevoel dat ik mijn spelers in de steek zou laten, we hadden net samen ‘The road to Brazil’ uitgedokterd, maar Bart Verhaeghe drong aan en speelde in op mijn blauw-zwarte sentiment. Daarna kreeg ik het hele land over me heen. In het stadion van OH Leuven hing een spandoek waarop stond dat ik een bedrieger was. Dat staat in mijn hart gegrift."

Uiteindelijk bleef Leekens maar enkele maanden coach van Club Brugge. In november werd hij al aan de deur gezet na tegenvallende resultaten. Juan Carlos Garrido volgde hem toen op.