De Bruyne onder vuur bij de Rode Duivels: Hij frustreert de anderen

De Bruyne onder vuur bij de Rode Duivels: "Hij frustreert de anderen"

28-11-2022 11:16
59

De Rode Duivels moeten donderdag Kroatië verslaan om de groepsfase overleven. De vraag is wel of Kevin De Bruyne dan een bijdrage kan leveren. Volgens Gilles De Bilde maakt De Bruyne zich onmogelijk bij zijn ploegmaats. 

"Het feit dat hij dat zo heeft geventileerd, en zelf heeft gezegd dat hij aan zijn manier van coachen moet werken, dat dat niet zo positief overkomt... En ook de aanvaring met Toby, tegen Canada, voor de camera’s. Het zijn zaken die meespelen, zaken die ervoor zorgen dat hij zich moeilijk maakt", zo geeft De Bilde aan bij Het Laatste Nieuws.

De Bilde ziet dat ook aan enkele details. "Als je kijkt naar de foto ook van voor de wedstrijd wanneer Lukaku de groep toespreekt: hij is de enige die zijn teammaats niet omarmt. Het is de beste speler van deze selectie, maar hij frustreert de anderen en is gefrustreerd omdat het zelf niet loopt. En da’s geen goed teken."

Noot: De Bruyne heeft nooit de gewoonte had om zijn teammaats te omarmen tijdens zo'n gesprek. Ook in de beste dagen van de Rode Duivels deed hij dat niet, maar nu wordt er natuurlijk nog meer op gefocust.