Bondscoach Kroatië verrast over prestaties Rode Duivels: “Vooral tegen Canada”

Bondscoach Kroatië verrast over prestaties Rode Duivels: “Vooral tegen Canada”

28-11-2022 09:59
1

De Rode Duivels spelen donderdag tegen de Kroaten. Een wedstrijd van kapitaal belang met het oog op de knock-out fase. De Kroatische coach heeft nog nooit tegen de Belgen gewonnen, maar vindt dat dit het moment is om het voor het eerst te doen.

De coach van Kroatië gaf maandagochtend een persconferentie en de Belgische pers was aanwezig. Zlatko Dalic lacht, er worden veel grapjes gemaakt en iedereen is ontspannen. De coach lijkt vertrouwen te hebben in de wedstrijd van donderdag. Ook Dalic moet de partij tegen Canada en Marokko gezien hebben. “We weten dat België nog steeds een goede ploeg is”, vangt de keuzeheer aan. “Ik ken de Rode Duivels heel goed, ze zijn heel ervaren en kunnen ons problemen bezorgen."

Tijdens de laatste ontmoeting met de Rode Duivels van Dalic reeds bondscoach van Kroatië. De Rode Duivels wonnen die partij met 1-0 in Brussel. “Wij zijn niet de enigen die de afgelopen 10 jaar moeite hebben gehad om tegen hen te spelen", aldus Dalic.

De Kroaat is dan ook verrast met de prestaties van de Belgen op het WK. "Vooral tegen Canada. Ze begonnen helemaal niet goed aan de wedstrijd en toen wisten ze te winnen dankzij het collectief”, geeft Dalic aan. “Tegen Marokko misten ze enkele kansen en waren ze niet gelukkig. Maar ik verwacht dat ze donderdag beter spelen dan dat."