Amrabat (ex-Club Brugge) maakt indruk: 'Hij is zó afgetraind, hij is zó fit'

Amrabat (ex-Club Brugge) maakt indruk: 'Hij is zó afgetraind, hij is zó fit'

28-11-2022 09:45
5

In Nederland is men is diep onder de indruk van Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge). De middenvelder bij Marokko speelde zondagmiddag ijzersterk tegen België (0-2), stelt analist Hans Kraay Jr.

Bij het ESPN-programma WK Praat beginnen Kraay en Karim El Ahmadi over ex-Club Brugge-middenvelder Amrabat. "We hebben een opvolger van El Ahmadi bij Marokko: Sofyan Amrabat", stelt Kraay, die lyrisch is over het spel van de Fiorentina-middenvelder tegen de Rode Duivels. "Ik heb hem nog nooit zo goed gezien, niet in Nederland en niet in Italië. Hij is zó afgetraind, hij is zó fit. Hij kan zonder mensen in elkaar te schoppen zoveel ballen afpakken."

El Ahmadi sluit zich aan bij de woorden van Kraay. "Ik vind Sofyan samen met het centrale duo een van de belangrijkste spelers bij het Marokkaanse elftal", zegt hij. "Ik heb met hem samengespeeld bij Feyenoord; hij is echt een persoonlijkheid. Als hij niet speelde, zag je echt een chagrijnige Sofyan."

De 26-jarige Amrabat vertrok in 2018 uit Nederland en speelt sinds 2020 bij Fiorentina. "Italië heeft hem goed gedaan", concludeert El Ahmadi. "Hij heeft met topspelers gespeeld, die ervaring zie je terug op het WK." Amrabat stond van 2018 tot 2020 onder contract bij Club Brugge.