Martinez heeft het verkorven met zijn wisselbeleid: Trossard, Openda of Doku!

Martinez heeft het verkorven met zijn wisselbeleid: "Trossard, Openda of Doku!"

27-11-2022 23:23 Laatste update: 23:25
45

Meer dan ooit staat de positie van Roberto Martinez ter discussie. Her en der leven al enige tijd frustraties over het werk van de bondscoach, maar na de schokkende 0-2-nederlaag tegen Marokko hebben die het kookpunt bereikt. Het panel van Villa Sporza analyseerde uitgebreid zijn rol in de huidige tegenslagen én zijn toekomst.

Steven Defour wilde nog enige nuance aanbrengen, maar Youri Mulder snoerde hem snel de mond. "Zeg het maar gewoon: Martinez heeft als een ramp gewisseld", vatte hij de koe bij de hoorns. In zijn ogen is de bondscoach de zondebok van de partij tegen de Marokkanen. "De eerste die je erin moet brengen, is Trossard. Trossard, Openda of Doku!", schreeuwde Mulder het uit.

"Je hebt spelers nodig die het spel heel groot maken, zeker tegen Marokko, dat het spel klein probeerde te houden. Dan kan je met je backs lager spelen en met je wingers hoog. Zo kan je ook Kevin De Bruyne beter gebruiken", koppelde Defour daar een tactische analyse aan. "Niet alleen z'n wissels waren niet goed, ook z'n opstelling niet, hé", sprong Bob Peeters mee op de Mulder-trein. "Trossard is de man in vorm, wordt overal in de Premier League bejubeld, en moet nu als derde wissel inkomen ... Wat doet dat mentaal met een speler die misschien in de beste vorm van zijn leven zit?"

Martinez heeft het bij sommigen dus verkorven. Moet de Belgische bond dan na dit WK nog met hem verder? "Ik denk dat dat niet het geval is", antwoordt Mulder. "Hij heeft moeite om door te selecteren in het team waarmee hij de afgelopen jaren gewerkt heeft. Iemand anders moet dat doen. Dat is ook niet erg. Hij heeft het fantastisch gedaan, maar ik denk dat je na het WK met een ander door moet", stelt Mulder onomwonden. Dat kan best zijn, maar volgens Defour zullen ook enkele internationals de fakkel doorgeven. Zo komt er vanzelf verjonging. "Hij heeft ook veel vreugde gegeven aan iedereen. Ik weet niet wie er nu beter zou zijn."