Lierse moet de rol lossen, al redt penaltykoning Van Acker in extremis nog punt

27-11-2022 22:08 Laatste update: 22:19

In de schaduw van het WK in Qatar heeft de Challenger Pro League de donkere, maar belangrijke herfstmaanden aangevat. Lierse SK en Excelsior Virton mochten het slotakkoord van de vijftiende speeldag voor hun rekening nemen. Die leverde gemengde gevoelens op voor de thuisploeg, nadat Thibaut Van Acker pas diep in blessuretijd de 2-2-eindstand optekende.

In principe kon Lierse tegen Virton, de rode lantaarn in de Challenger Pro League, enkel met één resultaat tevreden zijn. Na een kwartiertje spelen leek het kwaadste al achter de rug. De bal ging op de stip, waarna Van Acker zijn verantwoordelijkheid nam: 1-0. In het vervolg van de eerste helft hielden De Pallieters de controle over het duel, zonder nog meer enorme kansen af te dwingen.

In het tweede bedrijf verdween die controle abrupt. Na zo'n vijf minuten kreeg Joedrick Pupe namelijk een rode kaart onder de neus geduwd. Als klap op de vuurpijl werkte Ayyoub Allach, nota bene ex-Lierse, in de daaropvolgende vrije trap de 1-1 tegen de netten. Plots lag het momentum bij Virton. Enkele minuten voor het einde van de reguliere speeltijd vertaalde zich dat ook in het scorebord, toen Souleymane Anne een voorzet binnenduwde: 1-2.

Lierse zag de bui al hangen, maar in de 94e (!) minuut volgde er dan toch nog een buitenkansje. Voor de tweede keer van de avond kreeg de thuisploeg een strafschop. Opnieuw zette Van Acker zich achter de bal en opnieuw bleek dat de juiste keuze. Die 2-2 zal echter niet voor dolle vreugde zorgen op het Lisp, aangezien de Kempenaars nu zes punten achterstand tellen op koploper K. Beerschot V.A. Virton blijft dan weer allerlaatste, nu weliswaar met tien punten in plaats van negen.