Canada is uitgeschakeld op WK, Rode Duivels moeten winnen

Canada is uitgeschakeld op WK, Rode Duivels moeten winnen

27-11-2022 19:02
4

Canada is als tweede land uitgeschakeld op het WK in Qatar. Een vroege voorsprong was niet genoeg tegen Kroatië, dat met 4-1 won door goals van Andrej Kramaric (2x) en Marko Livaja. 

Canada verloor eerder van de Rode Duivels, maar het verdiende veel meer. In dat vorige duel werd kans na kans gecreëerd, maar de efficiëntie ontbrak. Tegen Kroatië lukte het wél. Canada kwam pijlsnel op voorsprong via Alphonso Davies, na een perfecte bal op maat van Tajon Buchanan (Club Brugge). De treffer viel al na één minuut en het was de eerste ooit op een WK voor Canada.

In de openingsfase was Canada de sterkere ploeg. Kroatië kon de energieke speelwijze van bondscoach John Herdman niet bij benen in het eerste kwartier. Davies scheurde de Kroatië-defensie meermaals aan flarden. Toch bleef het in de openingsfase slechts 0-1.

Beetje bij beetje krabbelde Kroatië op. In de 26ste minuut resulteerde dat in een doelpunt. Kramarić scoorde, maar het bleek buitenspel en dus bleef het 1-0. Het spelbeeld veranderde wel en tien minuten later was het alsnog Kramaric, die dit keer wel een zuivere goal maakte. Op slag van rust werd het ook nog 2-1 voor Kroatië via Livaja. 

Na rust bleef het een open wedstrijd. Canada creëerde vroeg in de tweede helft een mogelijkheid via Jonathan David, maar hij stuitte op Dominik Livakovic. Vlak daarvoor was Kramaric al dichtbij de 3-1. Aan zijn tweede treffer kwam Kramaric alsnog. In de 70ste minuut schoot hij dit keer wel binnen nadat hij Atiba Hutchinson door de benen speelde. Canada voelde de krachten wegvloeien en op het laatste was de tank simpelweg leeg. Daardoor kon Lovro Majer de 4-1 nog maken.

Het bleef 4-1 en daardoor is Canada als tweede land uitgeschakeld op het WK. In Groep A werd eerder Qatar al uitgeschakeld. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie