Martinez: 'Een bittere pil, we hadden weinig echt grote kansen'

Martinez: 'Een bittere pil, we hadden weinig echt grote kansen'

27-11-2022 17:15
18

Na de nederlaag tegen Marokko had Roberto Martinez het deze keer moeilijk om toch optimistisch te blijven. De Spanjaard zag ook hoe het helemaal fout liep bij de Rode Duivels.

"Dit is een bittere pil", begon hij aan zijn reactie bij Sporza. "De eerste goal heeft onze wedstrijd bepaald. We hadden moeite om ons hoofd koel te houden in de zone van de waarheid, we konden ons spel niet opdringen."

Vertonghen gaf al aan hoe het aanvallend niet al te best liep bij de Rode Duivels. Daar ging Martinez ook akkoord mee. "We hadden wel enkele goeie momenten, maar weinig échte kansen. Een paar halve kansjes, meer niet."

Defensief vond hij de Rode Duivels niet goed staan. Het tegendoelpunt kwam er volgens hem dan ook vooral dankzij de klasse van de Marokkanen. "We verdedigen al zes jaar op die manier op stilstaande fases. Het was een goeie bal, het had niets te maken met hoe we stonden of wat er in de goal gebeurde."

De Rode Duivels moeten door het verlies ook stilaan vrezen voor WK-uitschakeling. Do or die tegen Kroatië. "Nu moeten we deze match goed evalueren en als team opnieuw samenkomen voor de cruciale match tegen Kroatië", besluit Martinz.