Vertonghen uit frustratie: Er zijn dingen die ik beter niet zeg

Vertonghen uit frustratie: "Er zijn dingen die ik beter niet zeg"

27-11-2022 17:00 Laatste update: 17:00
28

Een zichtbaar teleurgestelde Jan Vertonghen stond na de nederlaag tegen Marokko de pers te woord. De recordinternational verbeet de pijn, maar was duidelijk ook niet tevreden met de gang van zaken.

"Er zijn zoveel dingen die door mijn hoofd gaan die ik beter niet zeg", klonk het bij Sporza. Vertonghen zag vooral hoe het aanvallend verkeer liep bij de Rode Duivels. "We creëerden volgens mij echt geen enkele kans. Ik had het gevoel dat we achterin goed stonden en niet in de problemen kwamen. Maar uiteindelijk slikten we wel twee identieke goals op spelhervatting, ballen die er nooit in mogen. De eerste keer kwamen we nog goed weg, de tweede keer niet meer", aldus Vertonghen.

De teleurgestelde Vertonghen beseft ook dat uitschakeling op het WK dreigt. "We kwamen in de eerste wedstrijd (tegen Canada, red.) echt goed weg en dachten dat het alleen maar beter kon gaan. We hoopten ons nu te kwalificeren, maar nu staat alles op het spel in die laatste wedstrijd tegen Kroatië. Aan kwaliteit is er alvast geen gebrek bij ons", besloot hij.