VP-Rapport: Onhoudbare situatie voor Martinez, opstelling en wissels in vraag

27-11-2022 16:30 Laatste update: 28-11-2022 18:44
76

De Rode Duivels verloren zondag kansloos van Marokko met 0-2. Ongeveer geen enkele speler kon bekoren. België staat zelfs op de rand van de uitschakeling. VoetbalPrimeur.be quoteerde de spelers én coach na de blamage in een rapport.

Thibaut Courtois - 5/10
Leek in de eerste helft de lijn van Canada door te trekken. Goede kapbeweging. Kwam goed weg op slag van rust met de buitenspelfase. Ging samen met de rest van de ploeg in de tweede helft ten onder. Kon meer doen bij de 0-1, maar verlies ligt zeker en vast niet bij hem.

Jan Vertonghen - 5/10
Kon zich achterin niet onderscheiden, maar probeerde het kopje boven water te houden. Dat lukte in de eerste helft, maar ging in de tweede helft ook ten onder. Uitvoetballen bleek niet gemakkelijk zonder bewegende spelers.

Toby Alderweireld - 5/10
Onzuiver in de passing, maar net als Vertonghen degelijk achterin. Hield alles nog wel dicht, maar kon nooit het verschil maken in passing of verdediging.

Timothy Castagne - 4/10
Zag alle kleuren van de regenboog op de linker- en rechterflank. Werd talloze keren gepasseerd langs de flanken, en kon aanvallend nooit iets bijbrengen. Belabberde prestatie.

Thorgan Hazard - 4 /10 gewisseld na 70 minuten
Speelde nauwelijks bij Dortmund, maar mocht wel starten tegen Marokko. Kon nooit iets bijbrengen aan de ploeg. Slechte aannames, passes, kon nooit gevaar creëren.

Axel Witsel - 4/10
Zoals gewoonlijk liever achteruit dan vooruit. Ondanks de belabberde prestatie tegen Canada mocht hij starten. Ging tegen het einde van de wedstrijd helemaal kopje onder. Kon misschien meer doen bij de 0-1 aan de eerste paal?

Amadou Onana - 6/10
Was de gevaarlijkste man op stilstaande fases. Speelde fysiek, sterk en degelijk. Lichtpunt voor rust. Pakte gele kaart en speelde ruw. Gewisseld op het uur uit angst voor rood. Wild en weer gele kaart geschorst volgende wedstrijd

Thomas Meunier - 4/10
Maakte vreemde keuzes aan de bal, zowel achterin als voorin. Achterin ook belabberde verdediging. Maakte een vreemde fout die de 0-1 inluidde. Nooit in de wedstrijd gezeten.

Eden Hazard - 4/10
Mocht opnieuw starten van Martinez. Twee goede acties op zestig minuten, waaronder een gevaarlijk schot. Slechte aannames, dribbels die tot niets leiden en zat in de zak van de Marokkaanse verdediging. Vervangen op het uur.

Kevin De Bruyne - 5/10
Kwam gewoon niet aan het voetballen, maar wiens probleem is dat? Dat van De Bruyne of Martinez? Als hij de bal kreeg vaak balverlies, mindere keuzes. Lijkt er niet meer in te geloven.

Michy Batshuayi - 4/10 gewisseld na 70 minuten
Kwam niet aan de bal. In de eerste helft soms nog diepgang. Welgeteld twee schoten richting doel. Bal kon nooit tot hem komen. Lukaku zal tegen Kroatië starten.

Dries Mertens - 5/10 In 60’
Vreemde wissel, maar bracht wel iets bij. Gevaarlijk schot na goede actie, voor de rest onzichtbaar.

Youri Tielemans 5/10 in 60’
Bracht wat drive in het team, vooral in verdedigend opzicht. Kon niet aansturen vanop het middenveld.

Leandro Trossard en Charles De Ketelaere vielen in in de 70ste minuut. Geen beoordeling.

Roberto Martinez - 2/10
Na de belabberde prestatie tegen Canada zou men een reactie verwachten, een tactisch plan, een dynamische opstelling. Niets van dat alles. Eden Hazard en Thorgan Hazard mochten starten aan de wedstrijd. T. Hazard speelde dit seizoen 454 minuten in de Bundesliga. E. Hazard speelde 98 minuten bij Real Madrid. Leandro Trossard speelde 1183 minuten in de Premier League. Louis Openda speelde 950 minuten in de Ligue 1. De politiek van de bondscoach is stilaan onhoudbaar geworden.

De Rode Duivels gingen zonder plan, zonder motivatie, zonder overgave het veld op. Ze werden opgegeten door elf leeuwen van Marokko. De bondscoach én spelers mogen in de spiegel kijken. Donderdag om 16 uur volgt de laatste kans tegen Kroatië.