Grote zorgen voor Rode Duivels: ontnuchterend verlies tegen Marokko

27-11-2022 15:53 Laatste update: 15:56
165

De Rode Duivels verloren zaterdag met 0-1 van Marokko. De nationale ploeg doet zo een erbarmelijke zaak met het oog op de volgende ronde. Bovendien was Marokko gewoon de betere ploeg.

De wedstrijd startte evenwichtig. Marokko had in de eerste vijf minuten balbezit, maar de Rode Duivels namen al snel over. Marokko moest terugplooien en alles dichthouden achteraan. België begon zo aan een lang spel van pogingen tot het creëren van kansen.

Dat gebeurde voornamelijk via stilstaande fases. Onana en Batshuayi toonde zich gevaarlijk, maar konden nooit echt dreigen. De Rode Duivels toonden zich wel comfortabel aan de baan, maar konden nooit Marokko in verlegenheid brengen. Er was te weinig diepgang en snelheid.

Ook bleef het opletten voor de counters van Marokko. Die gingen vooral via Ziyech langs rechts (voor Marokko). Uiteindelijk bleek het nog bibberen in de slotfase van de eerste helft. Ziyech scoorde uit vrije trap, maar Courtois werd gehinderd door een speler die buitenspel stond. 0-0 aan de rust.

Tweede helft
Marokko begon in de tweede helft veel gretiger dan de Rode Duivels. Op de 50ste minuut kreeg Hazard een kans met een goed schot, maar daar bleef het dan ook bij. België was tot de hele tweede helft nergens. Marokko kwam steeds dreigender voor de dag en zette hoger en hoger druk.

Anders dan in de eerste helft voetbalden de Rode Duivels minder op de helft van Marokko. Op het uur verving Mertens Hazard. Die ging onmiddellijk zijn kans, maar stuitte op de Marokkaanse doelman. Verder dan dat kwamen de Rode Duivels niet in een opnieuw rampzalige helft.

Marokko kwam alsmaar meer in de wedstrijd, en dat kende een hoogtepunt na 70 minuten. Sabiri schilderde een scherpe vrije trap in doel, problemen voor Roberto Martinez. Die bracht op zijn beurt Trossard en De Ketelaere in.

Vanaf de achterstand probeerden de Rode Duivels weer aan het doel van Marokko te komen, al ging dat niet van een leien dakje. Hamed Allah kreeg zelfs nog een uitstekende kans voor de 0-2. Die kwam er eerst niet, maar in de slotfase verdubbelde Marokko toch nog de score: 0-2 via Aboukhlal.

Een ontnuchterend verlies voor de Rode Duivels, die een grote spiegel voor zich mogen houden na deze wedstrijd. Donderdag om 16u is de beslissende wedstrijd tegen Kroatië.