Hazard is positief over Rode Duivels: “Ik heb vertrouwen in de rest van het WK”

Hazard is positief over Rode Duivels: “Ik heb vertrouwen in de rest van het WK”

27-11-2022 13:14
2

De Rode Duivels spelen zondag tegen Marokko op het WK in Qatar. Na de wedstrijd tegen Canada leek er toch wat pessimisme rond de nationale ploeg te hangen. Eden Hazard klaart de lucht opnieuw op en gelooft er echt wel in. 

Eden Hazard kan opnieuw rekenen op een basisplek. De middenvelder is ondertussen al zo’n twee jaar kapitein van de Rode Duivels. Misschien zorgde zijn optimistische ingesteldheid wel voor dit feit. Volgens Hazard hem moet België zich geen zorgen maken. 

Hazard lijkt ervan ervan overtuigd te zijn dat veel mogelijk is. Hij weerlegde zowat alle kritiek in de persconferentie van zaterdag. Hij verloor slechts één keer zijn glimlach, toen een Egyptische journalist hem dik vond in een nogal verrassende vraag. Terecht, Eden. 

Hij antwoordde "ja en nee" op de vraag of hij het eens was met De Bruyne zijn vrees voor het spelniveau. Toch neigde hij eerder naar een nee op die vraag. "Het deed me denken aan de wedstrijd tegen Panama in 2018. Er was stress”, klonk het bij Hazard. “We wilden niet verliezen en vroegen minder om de bal. We durfden geen riskante passen te maken en er werd ook minder gedribbeld.” 

De Rode Duivels hebben slechts weinig tijd met elkaar gehad voor het toernooi. IEts wat volgens Hazard toch cruciaal is. “We moeten gewoon onze automatismen terugkrijgen en op die manier proberen De Bruyne en Tielemans te vinden”, aldus Hazard. “Dan kunnen zij de bal naar voren kunnen brengen. Ik maak me geen zorgen. Ik heb zelfs vertrouwen in de rest", besluit Hazard.