Teamgenoot bij Real Madrid springt in de bres voor Benzema

Teamgenoot bij Real Madrid springt in de bres voor Benzema

27-11-2022 12:16
1

De sfeer in de Franse ploeg zou flink verbeterd zijn na het wegvallen van Karim Benzema met een blessure. Dat meldt althans L'Équipe, maar Aurélien Tchouaméni spreekt tegen dat de ster van Real Madrid een splijtzwam was in de WK-selectie van Les Bleus.

De absentie van Benzema leek een aderlating voor Frankrijk, maar dat valt alleszins mee. Het voorste kwartet bestaande uit Kylian Mbappé, Olivier Giroud, Antoine Griezmann en Ousmane Dembélé rendeert uitstekend samen. Maar belangrijker nog: volgens L'Équipe is de sfeer in de kleedkamer een stuk 'vrijer en lichter' door het ontbreken van de 34-jarige aanvaller. 

Tchouaméni springt echter op de bres voor zijn teamgenoot van Real Madrid. "Ik wil nog even terugkomen op iets wat ik zag over het vertrek van Karim, dat we ons beter zouden voelen sinds zijn vertrek. Dat klopt totaal niet. Toen hij er nog was, was de sfeer ook al erg goed", zegt de 22-jarige middenvelder tegen RMC Sport. "De groep voelt zich goed, we kunnen goed met elkaar overweg."

De regerend wereldkampioen won zaterdag met 2-1 van Denemarken en plaatste zich daarmee voor de achtste finales.