El Habchi: Ik hoop oprecht dat Anderlecht terugkomt aan de top

El Habchi: "Ik hoop oprecht dat Anderlecht terugkomt aan de top"

27-11-2022 10:29
1

De Rode Duivels komen een oude bekende tegen bij Marokko. Mousa El Habchi was op het WK 2018 nog video-analist bij de Rode Duivels, maar werkt nu voor zijn tweede thuisland. Kennelijk had ook Anderlecht interesse in hem. 

Vincent Kompany had hem kennelijk graag naar het Lotto Park gehaald, waar hij eerder al enkele jaren werkte. "Toen Kompany trainer werd bij Anderlecht, ben ik gecontacteerd om de club te vervoegen. Maar ik had reeds getekend bij Marokko", zo vertelt El Habchi bij Het Nieuwsblad. "Ik vond het wel een mooi compliment, het moet zijn dat ik een goede indruk nagelaten had. Ik hoop oprecht dat Anderlecht terugkomt aan de top."

Voor deze wedstrijd had El Habchi niet al te veel werk. "België analyseren is de makkelijkste job van mijn leven. Normaal bereiden we een wedstrijd met zijn drieën voor, maar nu heb ik de twee anderen gezegd dat het me wel alleen zou lukken. Ik ken alle spelers, ook de nieuwelingen. Ik heb bijvoorbeeld Zeno Debast nog onder mijn hoede gehad bij de jeugd van Anderlecht."

El Habchi liet zich vier jaar geleden vooral opmerken bij de huldiging na het WK. Samen met Eden Hazard stond hij toen nog achter de draaitafel.