Geen El Khannouss (KRC Genk) bij Marokko? Lijkt nog te vroeg

Geen El Khannouss (KRC Genk) bij Marokko? "Lijkt nog te vroeg"

27-11-2022 10:16
6

Bilal El Khannouss heeft nog geen minuten gemaakt bij Marokko. De spelmaker van KRC Genk bleef tegen Kroatië op de bank. Gert Verheyen verwacht hem ook niet tegen de Rode Duivels

"Het lijkt nog te vroeg om zijn kans te krijgen", zo vertelt Verheyen bij Het Nieuwsblad. "Centraal op het middenveld heb je Ounahi en Amallah van Standard. Zij passen beter in hoe Marokko zichzelf een smoel wil geven. Door gas te geven en met felheid te spelen. Ze hebben allebei goeie voeten, creativiteit en kunnen gevaarlijk infiltreren. Amallah is geen opvallende speler bij Marokko, maar hij valt evenmin uit de toon. Met El Khannouss zou het er anders uitzien."

Verheyen benadrukt ook dat Marokko weinig zwakke punten heeft. "Zwakke schakels telt Marokko niet. Hun centrale verdedigers zijn rudimentair, maar die zijn nog altijd oké. Hun spits, En-Nesyri, kan soms volkomen afwezig zijn. Dan speelt Marokko met tien. Maar iemand die twee seizoenen geleden nog achttien goals maakte voor Sevilla, kan dat morgen opnieuw. Schrijf hem niet meteen af."

De Rode Duivels trappen om 14u af tegen Marokko. Om 11u krijgen we al de wedstrijd Japan - Costa Rica.