Messi blaast Argentinië eigenhandig nieuw leven in tegen Mexico

26-11-2022 21:55
13

Argentinië heeft in een waar voetbalgevecht afgerekend met Mexico. Lionel Messi kroont zich in het spektakelstuk tot matchwinner, door de Argentijnen over het dode punt heen te helpen. Door een late treffer zegeviert de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni met 2-0.

Scaloni gooide zijn basisopstelling op de schop, waardoor onder meer Lisandro Martínez aan de aftrap stond. Bij Mexico bleef Gerardo Arteaga van KRC Genk op de bank. Na tien minuten was het eerste wapenfeit voor de Mexicanen. Een vrije trap werd het zestienmetergebied ingeslingerd en belandde net naast de paal.

Waar Argentinië voor rust geen schim was van de ploeg die in aanloop naar het WK zo frivool speelde, kwam daar naarmate de tweede helft vorderde verandering in. Na een vrije trap van Messi - die ruim over ging - en een speldenprikje van Mexico, was het Messi die Argentinië de weg wees. De 35-jarige aanvoerder kreeg de bal van Ángel Di María en schoof van een meter of twintig raak. De daaropvolgende vreugde-explosie is dit WK nog ongeëvenaard.

De wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs, al zal Argentinië daar maling aan hebben. In de slotfase gooide invaller Enzo Fernández de wedstrijd met een prachtige knal in het slot. Door de zege hebben de Argentijnen groepswinst weer in eigen hand. Aanstaande woensdag staat Polen-Argentinië, een rechtstreekse confrontatie voor de groepswinst, op de rol.