Trainer Saudi-Arabië weigert moed op te geven na verlies: 'We zijn nog niet dood'

Trainer Saudi-Arabië weigert moed op te geven na verlies: 'We zijn nog niet dood'

26-11-2022 23:03
2

Herve Renard kon met zijn ploeg Saudi-Arabië de stunt van de eerste speelronde op het WK geen vervolg geven. In de tweede wedstrijd tegen Polen werd met 2-0 verloren. Renard weigert op te geven en ziet nog steeds kansen voor Saudi-Arabië.

"Ik ben alsnog heel trots op mijn team", vertelt Renard na afloop van het duel met Polen geciteerd door The Athletic. "We hadden deze wedstrijd wel beter aan moeten pakken. We hebben niet verloren omdat we pech hadden, maar we zijn gewoon niet effectief genoeg geweest. Er werden bij de tweede goal ook een hoop fouten gemaakt, maar ik moet wel achter mijn spelers blijven staan. Als je blij bent dat je ploeg de eerste wedstrijd wint, dan moet je ze ook steunen als ze de tweede verliezen."

Saudi-Arabië verbaasde vriend en vijand door in de eerste wedstrijd met 2-1 te winnen van Argentinië. De felle speech van Renard tijdens de rust ging toen de hele wereld over. Toch heeft de trainer er ondanks het verlies nog vertrouwen in dat Saudi-Arabië de knockout-fase kan halen. "Vergeet niet dat we nog niet dood zijn", luidde het devies van de excentrieke oefenmeester.