Buitenlandse pers looft 'geniale' Mbappe: 'Dit WK is van hem'

Buitenlandse pers looft 'geniale' Mbappe: 'Dit WK is van hem'

26-11-2022 20:54
7

Kylian Mbappé was zaterdagavond de grote man aan de zijde van Frankrijk. De buitenspeler schoot Les Bleus met een dubbelslag hoogstpersoonlijk langs Denemarken (2-1). De internationale pers is lyrisch over de Paris Saint-Germain-vedette.

Frankrijk is door de overwinning als eerste land zeker van een plek bij de achtste finales. 'In een team dat in wederopbouw is, is de Jupiteriaanse Kylian Mbappé de absolute genie, die zichzelf heeft getransformeerd tot vergif voor de tegenstander', schrijft Le Parisien. 'Mbappé gaf de Fransen een 'bazen-rondleiding' in Qatar.'

Hoewel Mbappé pas 23 jaar is, heeft hij al zeven WK-doelpunten op zijn naam staan. 'Mbappé is niet te stoppen', kopt het Spaanse AS. 'Mbappé kent geen grenzen. Hij staat al in de geschiedenisboeken van de Franse nationale ploeg, maar hij is nu onderweg om alle records te verpulveren.' Het medium spreekt zelfs van een 'Mbappé-festival'. 

Denemarken kwam net tekort voor een gelijkspel en La Gazzetta dello Sport weet hoe dat komt. 'Hjulmand (bondscoach Denemarken, red.) heeft geen Mbappé.' Met een Mbappé in deze vorm kan Frankrijk hoge ogen gooien in de knock-outfase, denkt de roze sportkrant. 'Het WK is van hem, tot het tegendeel is bewezen.'

Ook de Engelse pers is lovend over de prestaties van de Fransman. 'De aanvaller stal opnieuw de show', oordeelt BBC, dat bijval krijgt van Sky Sports. 'Hij toonde zich opnieuw een roofdier bij zijn tweede doelpunt.' Voor Sky is Mbappé man van de wedstrijd. Hij krijgt een 9.