Denemarken baalt door Mbappé, Frankrijk als eerste land zeker van volgende ronde

26-11-2022 18:57
4

Frankrijk heeft zaterdagavond drie punten gepakt in de belangrijke WK-wedstrijd tegen Denemarken. Kylian Mbappé was met twee doelpunten dé grote man tijdens de 2-1 overwinning. Voor Frankrijk is deze winst een zoete wraak, nadat de ploeg twee keer verloor van de Denen in de Nations League.

Bondscoach Didier Deschamps gooide zijn verdediging flink op de schop in vergelijking met het duel tegen Australië. Zo moesten Benjamin Pavard en Ibrahima Konaté het veld ruimen. Raphaël Varane en Jules Kounde begonnen vanaf de aftrap. Theo Hernandez verving op linksback zijn geblesseerde broer Lucas. Op het middenveld en in de aanval ging Deschamps voor dezelfde namen. Bij Denemarken werd de routinier Simon Kjaer vervangen door Victor Nelsson. Andreas Skov Olsen van Club Brugge begon niet in de basis bij Denemarken. Joakim Mæhle (ex-KRC Genk) mocht wel starten.

In de eerste helft waren het de Fransen die het initiatief in handen wilden nemen. De regerend wereldkampioen kreeg een aantal kansen, maar gescoord werd er nog niet. Voornamelijk via de vleugels liet Frankrijk zich zien door middel van de snelle Mbappé en Ousmane Dembélé. Ook Dayot Upamecano maakte indruk met een sterke eerste helft, maar gescoord werd er door beide ploegen nog niet.

Denemarken vecht zich terug
Uiteindelijk brak de wedstrijd pas echt open na een uur spelen. Hernandez en Mbappé hadden een mooie combinatie via links en het Franse wonderkind maakte de openingstreffer en daarmee ook zijn tweede doelpunt van dit WK. Erg lang mocht de ploeg niet genieten van de voorsprong. FC Barcelona-verdediger Andreas Christensen kopte zijn ploeg zeven minuten later alweer langszij.

Weer Mbappé
De wedstrijd leek uiteindelijk af te stevenen op een gelijkspel, maar daar stak Mbappé in minuut 86 nog een stokje voor. De Franse aanvaller was vlijmscherp en kon na goed voorbereidend werk van Antoine Griezmann alsnog de winnende treffer binnen schieten. Daarmee werd Mbappé de matchwinner en zorgde de aanvaller van Paris Saint-Germain ervoor dat Denemarken met lege handen achterbleef. Frankrijk gaat daardoor naar de knockout-fase van dit WK.