Opsteker voor Duitsland, goed nieuws uit de ziekenboeg voor de match tegen Spanje

Opsteker voor Duitsland, goed nieuws uit de ziekenboeg voor de match tegen Spanje

26-11-2022 18:22
1

Hansi Flick zit na het verlies van Duitsland tegen Japan niet meer zo zeker op zijn stoel. De bondscoach van Die Mannschaft kreeg veel over zich heen nadat zijn ploeg met 2-1 de boot inging tijdens de eerste wedstrijd op dit WK. Flick blijft in ieder geval geloven in zijn spelers.

"De laatste twee toernooien waren niet zo goed vanuit Duits perspectief", vertelt Flick op de persconferentie voor aanvang van het duel met Spanje. "We willen er alles aan doen om te verhinderen dat het nu weer zo gaat. Onze focus is daarop gericht en de wedstrijd van zondag zal uitwijzen of we op het juiste spoor zitten." Flick kreeg vanuit de dokterspost in ieder geval goed nieuws in aanloop naar de krachtmeting met Spanje. Leroy Sané is honderd procent fit en kan in de tweede wedstrijd van dit WK gaan spelen.

Flick spreekt ook met veel respect over de tegenstander Spanje. De laatste keer dat de twee landen elkaar troffen, won de ploeg van bondscoach Luis Enrique met 6-0 in de Nations League. "Luis Enrique en ik hebben elkaar al een aantal keer getroffen. Hij heeft een jonge ploeg om zich heen met jongens met veel talent. Dit team heeft veel automatismen en daarom kijken wij ook uit naar de volgende wedstrijd."