Ultra’s Gent een maand na duel met Club Brugge: “Oprechte excuses”

Ultra’s Gent een maand na duel met Club Brugge: “Oprechte excuses”

26-11-2022 12:16 Laatste update: 12:29
11

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League leek toch in teken te staan van frequent wangedrag bij supporters. Tijdens de wedstrijd tussen KAA Gent en Club Brugge was dit niet anders. Een maand later stuurt de harde kern van Gent haar excuses de wereld in. 

Het zou de harde kern van Gent enorm spijten. Dat valt te lezen in het statement dat de groep lanceerde. De groep belooft ook dat dergelijke situaties zich niet meer zullen voordoen in de toekomst. “We zullen er alles aan doen om te voorkomen dat er nog met bengaals vuur geworpen wordt”, klinkt het bij de harde kern van Gent. 

De groep beseft dat het schade heeft berokkend aan fans bij Gent. De harde kern lanceerde vuurwerk vanuit de tribunes en ook het spandoek met doodsbedreigingen aan het adres van Yaremchuk was al even wansmakelijk. Het vuurwerk zou meegenomen zijn om alle spelers een extra “push” te geven. Het is volgens de ultra’s deel van hun cultuur.  “Het is en zal altijd een deel van onze cultuur zijn. En als men dat blijft verdringen, zal er altijd drang zijn om het op een andere manier te gebruiken”, aldus de ultra’s. 

De groep was wel verrast door de boetes en andere straffen die nadien werden uitgeschreven. KAA Gent trad sterk op en ging meteen aan de slag om de relschoppers aan te pakken. Volgens de ultra’s was dat allemaal overdreven. “Wij zijn geen mensen die boven alles en iedereen willen staat, maar dit is niet de correcte manier”, aldus de groep. “Je komt er bij wijze van spreken beter vanaf voor een dronken accident dan voor het opsteken van een fakkel in een stadion.” Er zou komende week ook een gesprek gepland staan tussen die groep en het bestuur van KAA Gent.