Jonkies Club Brugge pakken uit en winnen makkelijk van Dender

25-11-2022 21:46 Laatste update: 21:52
3

De jonkies van Club Brugge hebben vrijdag stevig uitgepakt tegen ploeg in vorm Dender. In eigen huis slaagde Club NXT erin om met 4-1 te winnen van Dender.

Dender kon met een goed gevoel beginnen aan de partij tegen NXT na enkele goede resultaten in de competitie. Dat goede gevoel ging echter al snel liggen. Na acht minuten voetballen was het al op achtervolgen aangewezen na een doelpunt van Lynnt Audoor, die nog eens een minuten kreeg bij NXT.

De jonkies van Club Brugge, die weer een beroep deden op sterkhouders zoals Noah Mbamba, Cisse Sandra en Audoor wisten die score net halfweg de eerste helft nog te verdubbelen via Vermant, die er 2-0 van maakte.

NXT domineerde de partij, maar zag net voor rust Kjetil Borry met een knappe omhaaL nog scoren. Net daarop kreeg Michael Lallemand echter rood en ging Dender met tien man de rust in.

Dender begon weer vol goede moed aan die tweede helft en wist ook enkele kansen te versieren. Een doelpunt viel er echter aan de overzijde, waar NXT na een moeilijk openingskwartier in de tweede helft de wedstrijd via Sandra helemaal weer naar zich toe kon trekken.

In minuut 69 was het helemaal over en out voor Dender nadat een bijzonder knappe vrije trap van Arne Engels in doel belandde via doelman Gies. De Bruggelingen kregen daarop nog kansen om twee tot drie keer meer te scoren, maar de efficiëntie bleef uit en het bleef 4-1.