Stevige kritiek op Van Gaal: 'Hij lijkt nog tevreden als ik hem zo zie'

Stevige kritiek op Van Gaal: 'Hij lijkt nog tevreden als ik hem zo zie'

25-11-2022 19:48
11

Rafael van der Vaart vindt dat teveel spelers hun niveau niet haalden bij het Nederlands elftal. Volgens de 109-voudig international mag Oranje niet klagen over het 1-1 gelijkspel tegen Ecuador. Hij is op de Nederlandse televisie dan ook kritisch.

"Het was heel matig. Ik denk dat je heel blij moet zijn met een gelijkspel", benadrukt Van der Vaart bij de NOS. "Ik vond Ecuador heel goed spelen en wij waren aan de bal gewoon heel slordig. De energie die Ecuador had, hebben wij op dit moment niet. Het leek een beetje loom", vervolgt Van der Vaart.

Aan onderschatting wijt hij het matige optreden niet. "Absoluut niet. Je begint zo'n wedstrijd ook nog lekker. Het is niet zo dat je moeilijk begint. Alles liep eigenlijk. Je komt mooi op voorsprong. Dan denk je: druk door. Maar dat gebeurde helaas niet."

Tevreden van Gaal?
De voormalig spelmaker oordeelt dat bondscoach Louis van Gaal niet eens ontevreden kijkt na afloop. "Als ik Van Gaal zo zie, dan lijkt hij nog tevreden met een punt. Met een beetje pech hadden we deze wedstrijd nog verloren. Hoeveel kansen heeft Nederland nu eigenlijk gecreëerd? Eigenlijk niets. Ecuador was wel heel gevaarlijk, met een geweldige Enner Valencia", besluit Van der Vaart.

De aanvaller verliet overigens wel per brancard het veld, waardoor hij een vraagteken is voor het laatste groepsduel van de Zuid-Amerikanen met Senegal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie