Welk middenveld kiest Martinez? Onana legt betere cijfers voor dan Tielemans

Welk middenveld kiest Martinez? Onana legt betere cijfers voor dan Tielemans

25-11-2022 17:59 Laatste update: 18:20
21

Morgen spelen de Rode Duivels hun tweede wedstrijd op het WK in Qatar. De wedstrijd tegen Canada stelde teleur en dus liggen er een aantal plekken in de basiself ter discussie. Het middenveld blijft een groot vraagteken. 

Roberto Martinez lijkt vast te houden aan de ervaring van Axel Witsel, maar de partner van de middenvelder van Atlético Madrid lijkt minder incontournable. Youri Tielemans of Amadou Onana. Beide verdelers mochten alvast van hun eerste WK-minuten in Qatar proeven. Maar wat vertellen de statistieken?

Onana lijkt Tielemans op bijna elk vlak af te troeven. De middenvelder van de Rode Duivels mocht in de tweede helft voor de Duivels aantreden tegen Canada en liet een goede indruk achter. Meer presence op het middenveld en meer kracht in het duel. Dat lijkt een zekerheid. Maar ook de passing was tegen canada zeker oké.

Tielemans legt natuurlijk meer risico in zijn passing, maar toch. Onana liet de bal goed rondgaan en dat tonen de statistieken ook aan. Maar ook het oprukken met de bal aan de voet leek een kwaliteit te zijn die Onana op het veld bracht. De middenvelder van Everton legde in totaal vier carry’s af. Dat zijn rushes met de bal van meer dan vijf meter. Bij één carry legde Onana zelf meer dan tien meter in één keer af. Tielemans scoorde hier ook een stuk lager in. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie