'Ik zou nooit voor Anderlecht spelen, ik wil me ook verbeteren'

'Ik zou nooit voor Anderlecht spelen, ik wil me ook verbeteren'

25-11-2022 17:31
21

Tuur Dierckx komt momenteel uit voor KVC Westerlo, waar hij zich dit seizoen toch al in de kijker wist te spelen. Het is niet ondenkbaar dat de flankaanvaller in de toekomst weer een stap hogerop zet. Al sluit hij één ploeg al zeker uit.

Voor het jeugdproduct van Club Brugge is het alvast duidelijk dat hij nooit het paars-witteshirt van Anderlecht zal aantrekken. "Er is maar één reden waarom ik dat misschien zou overwegen: om in aanmerking te komen voor een selectie van de Rode Duivels", lacht hij bij MidMid.

Een verwijzing naar de eerdere uitspraken van Hein Vanhaezebrouck, die aangaf dat spelers van RSC Anderlecht veel sneller geselecteerd worden voor de Rode Duivels dan goede Belgen van andere ploegen zoals bijvoorbeeld Mike Trésor, Bryan Heynen en Matisse Samoise.

De overstap van Westerlo van Anderlecht lijkt nochtans een stap vooruit, al ziet Dierckx dat anders. "Als je een transfer maakt, moet je dat doen om je te verbeteren. En volgens mij staat Westerlo momenteel zevende (terwijl RSC Anderlecht op de elfde plek staat, red.)", grinnikt Dierckx.