Qatar verliest ook tweede partij, Senegal pakt belangrijke driepunter op het WK

25-11-2022 15:57 Laatste update: 16:00
1

Ook op de tweede wedstrijd van het WK is gastland Qatar er niet in geslaagd om te winnen. Tegen Senegal ging het met 1-3 onderuit, waardoor het het eerste gastland ooit is dat twee wedstrijden op rij verliest op een WK.

Bij de Senegalezen kregen we met Krépin Diatta (ex-Club Brugge) en Kalidou Koulibaly (ex-KRC Genk) enkele bekende koppen te zien, terwijl Qatar het deed met Akram Afif (ex-Eupen). Net zoals in de eerste wedstrijd werd het ook al snel duidelijk dat Qatar weinig ging rapen, al hadden de Senegalezen het wel wat moeilijk om door de muur van Qatar te breken.

Toch waren de mogelijkheden in de openingsfase voor Senegal. Na een aantal speldenprikjes was het Gueye die voor de eerste Afrikaanse kans zorgde, al scheerde zijn schot langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten voor rust wilde Qatar een penalty, nadat Afif naar de grond werd geduwd. Het stadion schreeuwde moord en brand, maar de arbiter van dienst wuifde het weg.

Toch goals
Vlak voor rust kwam Senegal aan de leiding. Na geklungel van verdediger Khoukhi kon Boulaye Dia de score openen. Ondanks negen minuten extra speeltijd in de eerste helft, kon Qatar voor het rustsignaal niet langszij komen. Het gastland kwam na rust dramatisch uit de kleedkamer en incasseerde direct een tweede treffer. Diédhiou was de gevierde man met een rake kopbal uit een hoekschop.

Invaller Mohammed Muntari bracht de spanning terug in de wedstrijd met een knappe kopbal. Lang kon Qatar niet genieten van de eerste WK-treffer, aangezien Senegal al snel de wedstrijd via Bamba Dieng in het slot wist te gooien. De uitschakeling van Qatar is daardoor nabij.