Rode Duivel helemaal onderuit gehaald: '2 op 10, hij droeg niets bij'

24-11-2022 21:34
45

De Rode Duivels begonnen woensdag aan het WK met een 1-0 overwinning tegen Canada. De nationale ploeg staat daardoor eerste in de groep, maar echt overtuigend was de prestatie niet. In de buitenlandse pers is men ook niet mals voor onze nationale ploeg.

Thibaut Courtois kreeg van zowat iedereen lof. Ook bij L'Equipe, maar daar was men ook bijzonder streng voor enkele andere Rode Duivels. De Franse krant deelde maar liefst zes buizen uit aan elf basispionnen. Kevin de Bruyne, Youri Tielemans, Leander Dendoncker en Axel Witsel kregen een 4 op 10, terwijl Jan Vertonghen slechts een drie kreeg.

De verdediger van RSC Anderlecht was volgens L'Equipe echter niet de slechtste man op het veld. Zo werd Yannick Carrasco helemaal onderuit gehaald en kreeg hij slechts een 2 op 10 voor zijn prestatie tegen Canada.

'Zijn eerste helft helft was een ware schipbreuk', klonk het fel. 'Hij lag aan het begin van de hoekschop die tot de strafschop leidde én tot de strafschop zelf. Constant werd hij in zijn rug gepakt. En hij kwam nooit overeen met Vertonghen om de ruimtes op te vangen. Op aanvallend vlak droeg hij absoluut niets bij. Zijn wissel aan de rust was logisch', schreef men.